HOME επισκέψεις σελίδων : 98636
σχόλια:0 thateron@poteron.gr
 
διαβάστε απλοϊκή Πολιτική σκέψη
"γιατί πάμε κατά Διαόλου ρέ Παιδιά;"

"περί Δημοκρατίας και περί Κοινωνίας"

Ο Πλούτος
Ο πλούτος όμως ο πραγματικός, αυτός που δίνει νόημα στην Ζωή, δεν είναι το οικονομικό, είναι ενδεχομένως και αυτό ένα μικρό κομμάτι του, όμως μαζί με αυτό είναι και πάρα πολλά πράγματα ακόμα, όπως μας επισημαίνουν οι φιλόσοφοι της ζωής, οι άνθρωποι που μέσα από τους αιώνες συγκράτησαν τα αιώνια και απέβαλαν τα πρόσκαιρα. Πλούτος λοιπόν είναι αυτή καθαυτή η Ζωή και ότι συμβάλει σε αυτή. Επιπλέον Πλούτος είναι το να έχουμε στην ζωή μας φίλους, και μάλιστα αν έχουμε πολλούς φίλους, τότε λένε είναι μεγάλος ο πλούτος μας, ενώ αν έχουμε όχι μόνο πολλούς αλλά και καλούς φίλους λένε ότι είναι ακόμα μεγαλύτερος ο πλούτος μας. Πλούτος είναι να έχουμε παιδιά, και μεγαλύτερος γίνεται ο πλούτος αυτός, όταν έχουμε πολλά παιδιά, και ακόμα μεγαλύτερος και καλύτερος γίνεται αυτός ο πλούτος όταν αυτά τα παιδιά κατατάσσονται στα καλά. Και ένας τέτοιος Πλούτος βέβαια μας κάνει όλους Πλούσιους, δηλαδή όταν όλοι είναι φιλιωμένοι ή όταν όλα τα παιδιά του κόσμου είναι καλά παιδιά, τότε όλοι μας απολαμβάνουμε αυτόν τον Πλούτο. Ακόμα Πλούτος είναι η αλήθεια, η ορθή γνώση, η υγεία, η ασφάλεια, η ηρεμία. Πλούτος είναι χιλιάδες πράγματα που κανείς μας σήμερα δεν τους δίνει καμία σημασία, αφού οι περισσότεροι καθοδηγούμαστε οργανωμένα από τους παραπάνω ιδεολογικούς εξουσιαστές, που θέλουν τον λαό χωρισμένο σε πολλά μικρά κοπάδια. Κοπάδια που έχουν αναλάβει διάφοροι βοσκοί, παραπλανημένος έτσι ο λαός παραβλέπει όλους τους άλλους παράγοντες, που έχουν σημασία και αξία στην Ζωή του Ανθρώπου, την μικρή ζωή που όλα αυτά τα άσχετα προς τον πραγματικό Πλούτο, την κάνουν και μικρότερη, περισσότερο δύσκολή και τελικά ανάξια λόγου.

   

    Αυτά λοιπόν καταφέρνουν η ‘Δημοκρατία’ και οι ‘Πολιτικοί’ του σήμερα, σε βάρος του λαού, κατά παραγγελία των αφεντικών τους. Στον ‘αγώνα’ τους αυτόν οι ‘Πολιτικοί’ βρίσκουν αμέριστη υποστήριξη από τα ΜΜΕ. Τα ‘ανεξάρτητα’ ιδιωτικά ή κρατικά ΜΜΕ με την κατάλληλη και αδιάκοπη πλύση εγκεφάλου κατευθύνουν τον τρόπο ζωής του λαού σε αυτόν τον τρόπο ζωής (κουλτούρας) που εξυπηρετεί και ωφελεί τα αφεντικά τους. Όποιος όμως δεν διαθέτει τα ‘κατάλληλα διαπιστευτήρια’, ‘χάνεται’ και πετιέται έξω από τον προαναφερθέντα κύκλο, εξαιτίας του ότι τα ΜΜΕ τον βάζουν στην ‘μαύρη λίστα’, επομένως εκεί τον κατατάσσει αυτόματα και ο κόσμος, που αυτά επηρεάζουν. Τα ‘διαπιστευτήρια’ αυτά, τα ‘εκδίδουν και τα διανέμουν’, τα συμφέροντα που κινούν τα νήματα των ΜΜΕ και τα συμφέροντα αυτά στις ημέρες μας, είναι όπως είπαμε κυρίως οικονομικά, αλλά και σε κάθε περίπτωση έχουν κινητήριο δύναμη το χρήμα που αντλούν, από τον ίδιο τον λαό που με τον τρόπο αυτό, καταφέρνουν να διαφεντεύουν και να τον κατευθύνουν όπου αυτοί θέλουν, συντηρώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.

   

    Οπωσδήποτε λοιπόν, αυτό που προβάλλουν και αποδέχονται ΜΜΕ και ‘Πολιτικοί’ ότι είναι Δημοκρατία, είναι πια βέβαιο, από πολλούς πλέον ανθρώπους, αλλά και από όλους εμάς, ότι κάθε άλλο, παρά Δημοκρατία είναι. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να δώσουμε κατά το πώς το έχουμε αντιληφθεί βέβαια, έναν μερικό έστω ορισμό, και κάποια περιγραφή της ουσίας της Δημοκρατίας, που να δικαιολογεί αφενός την φήμη της και αφετέρου τους λόγους, που θέλουμε να είμαστε και επιμένουμε να είμαστε Δημοκράτες και ταυτόχρονα να μπορούμε να διατηρούμε την συνείδηση μας ήσυχη. Παράλληλα θέλουμε, να προκαλέσουμε προβληματισμό και επιθυμία σε όλους μας, ώστε να μας γίνει καθημερινή συνήθεια, και όσο συχνότερα μπορούμε, να αφιερώνουμε σκέψη και να εκφράζουμε τις απόψεις μας, στον βαθμό που του πρέπει και του αξίζει, ενός τόσου σημαντικού θέματος, όπως είναι αυτό, που μας αφορά όλους και επηρεάζει την Ζωή όλων μας.

   

    λλωστε τι Δημοκράτες και τι υποστηρικτές της Δημοκρατίας είμαστε, αν δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την επιλογή μας αυτή, αν δεν μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτήν, ή και να αγωνιστούμε για αυτήν όταν και όπου χρειαστεί. Διότι αν η Δημοκρατία είναι (μεν), έτσι απλά, ένα καλό πράγμα, που κυβερνά λαούς και που δεν διαφέρει ουσιαστικά από τα άλλα αντίστοιχα συστήματα κυβέρνησης των λαών, παρά στο ότι γίνονται κάποιες εκλογές, τότε δεν έχει νόημα να εστιάζουμε αποκλειστικά σε αυτήν το ενδιαφέρον μας. Γιατί αν η διαφορά της βασιλείας ή της φεουδαρχίας από αυτήν της Δημοκρατίας, μπορεί να καλυφθεί με λίγη καλή διάθεση και θέληση, ή ακόμα και με εκλογές, και μάλιστα με ‘Δημοκρατικές’ εκλογές. Στις οποίες εύκολα, μπορεί να προηγηθεί προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ. Η γνωστή, βλαβερή και διχαστική, πλύση εγκεφάλου, σαν αυτή που ζούμε καθημερινά, με αποτέλεσμα ο λαός να επιλέγει ‘Δημοκρατικά’ αυτούς που νομίζει ότι θέλει, για του κάνουν τελικά με ‘Δημοκρατικό’ τρόπο το όποιο κακό, τότε ποιος ο λόγος να χαλάνε τις καρδιές τους οι λαοί με τους βασιλιάδες, ή με τους φεουδάρχες, τους δικτάτορες, τους ηγεμόνες ή τους ολιγάρχες που τους έχουν κάτσει στον σβέρκο; Και βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν έχει νόημα να ασχολούμεθα με την Δημοκρατία αφού αυτή την ‘Δημοκρατία’ μας την προσφέρουν ήδη όλοι αυτοί οι αφέντες με τα ΜΜΕ και τους ‘Πολιτικούς’, ‘έτοιμη στο πιάτο’.

   

    Δηλαδή αν δεχθούμε, ότι μία Δημοκρατική κυβέρνηση μιας χώρας, κάνει καλά την δουλειά της, είναι δηλαδή Δημοκρατική, επειδή απλά έχει εκλεγεί με ψήφους και μετά βάζει παραδείγματος χάριν, φόρους με ‘δίκαιο’ τρόπο, τότε πολύ εύκολα, μπορεί να βρούμε και μια κυβέρνηση άλλου τύπου εξουσίας, πχ βασιλική ή αυτοκρατορική, στρατιωτική ή φεουδαρχική, που να βάζει με τον ίδιο ή και δικαιότερο τρόπο στον λαό τους φόρους, άσχετα αν δεν έχει εκλεγεί με ψήφους, (αφού και αυτό μπορεί να το κάνει, όπως είπαμε και να εκλεγεί μετά την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου του λαού, που θα προηγηθεί των εκλογών). Και τότε το ερώτημα, τι είναι Δημοκρατία, παραμένει αναπάντητο, και δικαιολογημένα θα μας κάνει να σκεφτούμε ότι η Δημοκρατία δεν είναι κάτι το σπουδαίο… αφού μπορούν και τα άλλα συστήματα εξουσίας να κάνουν τα ίδια πράγματα, ή τελικά να σκεφτούμε ή έστω να υποψιαστούμε, ότι η Δημοκρατία είναι κάτι άλλο…

   

    Πρέπει λοιπόν να βρούμε αυτό το ‘κάτι άλλο’, έτσι ώστε να αναδείξουμε την διαφορά της Δημοκρατίας, από τις ανίερες απομιμήσεις της. Διαφορετικά ή θα λέμε ότι Δημοκρατικά είναι και όλα τα άλλα συστήματα εξουσίας, ή θα λέμε ότι η Δημοκρατία δεν υπάρχει, ή δεν υπάρχει τουλάχιστον για εμάς, αφού δεν μπορούμε να βρούμε αυτό το ‘κάτι άλλο’ και αφού δεν μπορούμε να βρούμε την ουσία της, αυτό δηλαδή που κάνει την Δημοκρατία αυτό, που αποκλειστικά και μόνο αυτή είναι, και αν δεν μπορούμε να βρούμε την ουσία της, τότε καλά θα κάνουμε να μην αναμένουμε στον σύντομο βίο μας, ότι θα την συναντήσουμε ποτέ μπροστά μας, πόσο μάλλον όταν ο βίος αυτός, συχνά συντομεύει ακόμη περισσότερο, εν απουσία της...
Διαβάστε τμήματα παραγράφων σχετικών με το περιεχόμενο
 
σελίδα  3

  Αντί προλόγου

 
σελίδα  5

  Περί Δημοκρατίας και περί Κοινωνίας.

 
σελίδα  6

  Οι προϋποθέσεις της Δημοκρατίας

 
σελίδα  8

  Σκοποί και λόγοι

 
σελίδα  9

  Το συμφέρον του δανειστή

 
σελίδα  13

  Λάθος επιλογές

 
σελίδα  14

  Αγροτική παραγωγή.

 
σελίδα  11

  Τράπεζες.

 
σελίδα  11

  Κακοπληρωτές.

 
σελίδα  13

  Εξαπάτηση του λαού.

 
σελίδα  14

  Τα Κοινά θέματα.

 
σελίδα  15

  Δημοκρατία.

 
σελίδα  16

  Δημοκρατία και Ελευθερία.

 
σελίδα  18

  Ο Πλούτος

 
σελίδα  20

  Η Δημοκρατία νοιάζεται ίσα για όλους.

 
σελίδα  21

  Πνευματική φτωχοποίηση.

 
σελίδα  24

  Ο Πολίτης.

 
σελίδα  25

  Οι Επενδύσεις.

 
σελίδα  26

  Η δύναμη της Δημοκρατίας.

 
σελίδα  27

  Η Δημοκρατία.

 
σελίδα  28

  Ο Πολιτισμός.

 
σελίδα  31

  Αιδώς και Δικαιοσύνη.

 
σελίδα  32

  Ηθικός, Ήθη, Έθιμα, Φιλότιμος.

 
σελίδα  35

  Πολιτισμός.

 
σελίδα  36

  Μη Πολιτισμός.

 
σελίδα  37

  Ο Σπουδαίος Πολιτισμός.

 
σελίδα  38

  Φάσεις της Ζωής.

 
σελίδα  38

  Φύση και Πολιτισμός.

 
σελίδα  39

  Φύση και Οικογένεια.

 
σελίδα  40

  Η Πρώτη Επιστήμη.

 
σελίδα  41

  Κοινός Σκοπός και Στόχος.

 
σελίδα  42

  Η Κοινωνία.

 
σελίδα  43

  Πολιτισμός και Πολίτης.

 
σελίδα  43

  Το Κοινωνικό Αγαθό.

 
σελίδα  44

  Ο Αρχικός Νόμος.

 
σελίδα  46

  Πάς μή Έλλην Βάρβαρος.

 
σελίδα  46

  Η ‘Συναδέλφωση’ των Λαών.

 
σελίδα  52

  Κλιματική Αλλαγή, ένα αιώνιο Φυσικό γεγονός

 
σελίδα  52

  Το Νερό δεν Τελειώνει.

 
σελίδα  53

  Ηθική.

 
σελίδα  53

  Οι Φάσεις της Ζωής.

 
σελίδα  61

  Παιδεία και Πολίτης.

 
σελίδα  62

  Ψυχή

 
σελίδα  57

  Παιδεία και Πολιτισμός.

 
σελίδα  59

  Μη Παιδεία Κουλτούρα Νέοι.

 
σελίδα  60

  Κοινωνική Προδιάθεση.

 
σελίδα  63

  Κοινωνία και Υγεία.

 
σελίδα  64

  Πολιτισμός και Κοινωνία.

 
σελίδα  65

  Γνώσεις για Πολίτες.

 
σελίδα  66

  Διανομή Κερδών.

 
σελίδα  67

  Κοινωνία, Πολίτης, Νερό.

 
σελίδα  68

  Πολίτευμα.

 
σελίδα  70

  ναρχη Πολιτεία.

 
σελίδα  71

  Αυτάρκεια και Επάρκεια.

 
σελίδα  75

  Μεταλλαγμένα, Τέλος της επιστήμης.

 
σελίδα  76

  Κουμμουνισμός, Καπιταλισμός.

 
σελίδα  80

  Αντιρρησίες Συνείδησης.

 
σελίδα  83

  Μηδενικά επιτόκια.

 
σελίδα  84

  Ο καλός ή λογικός πατέρας.

 
σελίδα  84

  Αποδοτική Μορφή Δουλείας.

 
σελίδα  86

  Πως αρχίζει ο Πολιτισμός.

 
σελίδα  87

  Πολίτες και Παιδεία.

 
σελίδα  88

  Το Πολίτευμα Πολιτεία.

 
σελίδα  91

  Το Πολίτευμα Δημοκρατία.

 
σελίδα  94

  Ισχύς της Κοινωνίας, Κοινωνικό Αγαθό.

 
σελίδα  94

  Ηθικός, Ηθική.

 
σελίδα  95

  Στρατηγικές Επικράτησης.

 
σελίδα  95

  Κατάλυση Πολιτισμού, Ανομία.

 
σελίδα  96

  Γενικά.

 
σελίδα  96

  Εσφαλμένες εντυπώσεις περί Δημοκρατίας.

 
σελίδα  97

  Παρελθόν, Μέλλον, Τραγωδία, Κωμωδία.

 
σελίδα  98

  Παιδεία.

 
σελίδα  100

  Γρηγορόσημα και Λεμόνια.

 
σελίδα  102

  Βηματοδότες και Τηλεφωνίες.

 
σελίδα  105

  Μόρφωση.

 
σελίδα  105

  Ηθοποιός και Μόρφωση.

 
σελίδα  108

  Εκπαίδευση.

 
σελίδα  109

  Κοινωνική Οικονομία.

 
σελίδα  112

  Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Φύσης.

 
σελίδα  115

  Πολίτευμα.

 
σελίδα  116

  Δημοκρατία και Πολίτες.

 
σελίδα  117

  Η ευθύνη των θυμάτων.

 
σελίδα  119

  Μόρφωση και Νέος.

 
σελίδα  128

  Ευτυχία και Γνώσεις, Συνήθειες, Ήθη, Έθιμα.

 
σελίδα  128

  Ελευθερία και Πολιτισμός.

 
σελίδα  130

  Ελευθερία και Δημοκρατία.

 
σελίδα  133

  Επενδύσεις και Κρατικά Κέρδη.

 
σελίδα  135

  Οι Κίνδυνοι των Πολιτισμών

 
σελίδα  136

  Σενάρια Λογικής και Οικονομίας.

 
σελίδα  137

  Μέγιστο Συμφέρον μας το Συμφέρον των άλλων.

 
σελίδα  140

  Ομονοούμε σχετικά με την Δημοκρατία.

 
σελίδα  141

  Οι Κίνδυνοι των Πολιτισμών.

 
σελίδα  143

  Πολιτιστική Κληρονομιά.

 
σελίδα  149

  Περίληψη.

 
σελίδα  151

  Απογοήτευση.

 
σελίδα  152

  Κοινωνική Ανασυγκρότηση και Εγρήγορση.

 
σελίδα  155

  Κάλεσμα Πολιτών.

 

Προσοχή δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και  μεταφορά  περιεχομένου

 σε άλλη ιστοσελίδα ή έντυπο χωρίς προ συνεννόησης με τον συγγραφέα

 επικοινωνία μέσω του email thateron@poteron.gr

Σχόλια αναγνωστών

.
Σχολιάστε ελεύθερα το περιεχόμενο της προς ανάγνωση σελίδας ή απαντήσετε σε είδη υπάρχον σχόλιο. Ισχύουν  όλα τα αυτονόητα και γνωστά τα σχετικά με την δημοσιοποήση  σχολίων.
 

 Όνομα ή ψευδώνυμο          Αλφαριθμητικό =>

  Τα σχόλια εμφανίζονται κατόπιν τυπικού ελέγχου ως προς την σχετικότητα του περιεχομένου τους και χωρίς καμία λογοκρισία.

 Κατά την αποστολή του σχολίου αντιγράψετε τους διαδοχικούς Αλφαριθμητικούς χαρακτήρες ή αντικαταστήστε τους με άλλους δικής σας προτίμησης (6-8 χαρακτ.)  για να μπορείτε να διορθώσετε ή να διαγράψετε το σχόλιο σας.